Ankara: El Bab başarısını Fırat’ın doğusuna taşıyacağız

Ankara: El Bab başarısını Fırat’ın doğusuna taşıyacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, dünkü açıklamasında 'El Bab'da IŞİD'e karşı gösterilen başarı Fırat’ın doğusuna da taşınacak' dedi.

Türkiye, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında kontrolünü ele geçirdiği El Bab’ın benzer bir örneğini, Fırat’ın doğusunda YPG’nin kontrolündeki topraklarda uygulayabileceğinin sinyalini verdi.

Kuzey Kıbrıs ziyareti sırasında El Bab’daki Akil Tepe’de bulunan Türk askerleriyle görüntülü telefon konuşması gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "El Bab başarısının Türkiye’ye karşı kurulan oyunları bozduğunu" söyledi.

Türkiye, Suriye’de 3 askeri üs inşa etti

Basında yer alan haberlere göre, 24 Ağustos 2016’da başlatılan Fırat Kalkanı Harekâtı ile Suriye’ye müdahalede bulunan Türkiye, bu tarihten itibaren Suriye topraklarında 3 askeri üs inşa etti. Türkiye, resmi olarak bunu henüz açıklamış olmasa da bu üsler, El Bab’ın doğusundaki Akil Tepesi ile Halep’in kuzeyinde bulunan Dabık ve Aktarin kasabalarına inşa edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında 18 Mart’ta Afrin’de kontrolü ele geçirmişti.

Türkiye sınırına yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan El-Bab, Münbiç için oldukça stratejik bir konumda bulunuyor.

Türkiye’nin ABD ile mutabakata vardığı yol haritasında, Kürt birliklerin Münbiç’ten çıkarılarak buradaki güvenlik ve istikrarın ortak denetim altına alınması öngörülüyor. Fakat ABD’yi anlaşmanın uygulanmasını yavaşlatmakla suçlayan Ankara, Münbiç’i askeri müdahale ile tehdit ediyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.