Fitch 5 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti

Fitch 5 büyükşehir belediyesinin kredi notunu yükseltti

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch, 5 büyükşehirin kredi notunu 'durağan'a yükseltti.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, İstanbul, İzmir, Bursa, Antalya ve Manisa Büyükşehir Belediyelerinin kredi notunu "negatif"den "durağan"a yükseltti.

Fitch, söz konusu belediyelerin orta vadede güçlü bir görünüme sahip olacaklarını ve zayıf risk profili değerlendirmesinin sürdürülebilir borç ile dengeleneceğine dikkat çekti.

"Türkiye 2020’de daha fazla istikrar kazanabilecek” değerlendirmesine yer verilen Fitch Ratings’in kasım ayı raporunda, Türk ekonomisinde toparlanmanın devam etmesinin, enflasyonun düşmesinin ve cari açığın kontrol altında kalmasının beklendiği kaydedilmişti.

Raporda, Türkiye'de 2020'nin yapısal kredi zayıflıklarının üstesinden gelecek reformları uygulamak için bir fırsat sunduğuna işaret edilmişti.

Ayrıca Fitch, kasım ayının başında açıkladığı raporunda, Türkiye ekonomisinin dengelenme konusunda ilerleme kaydettiğini, temmuz ayından beri aşağı yönlü risklerde bir rahatlama olduğunu belirterek, Türkiye'nin "BB-" seviyesindeki kredi notunu teyit ederek "negatif" görünümünü "durağan"a çevirdi.

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notu görünümünün ardından, 20 Türk bankasının görünümünü de "negatif"ten "durağan"a revize etti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.