Fransa: ABD İran ile ticaretimize karar veremez

Fransa: ABD İran ile ticaretimize karar veremez

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, 'ABD Başkanı Donald Trump'ın daha güçlü bir Avrupa için en iyi teşvik olduğunu' belirtti.

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Slovakya’da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin İran aleyhindeki ambargolarının Avrupa’nın kendi bağımsız özel kurumlarını yaratmak için bir fırsat olduğunu söyledi.

Le Maire, ‘’Bana göre, İran ile yaşanan kriz, Avrupa'nın kendi bağımsız mali kurumlarına sahip olabilmesi için bir fırsat olacaktır. Böylelikle istediğimiz ülkeyle ticaret yapabiliriz. Washington, İran ile ticaret yapabileceğimiz ya da yapamayacağımız yönünde karar alamaz’’ dedi.

"Trump, daha güçlü bir Avrupa’nın yaratılması için en iyi teşvik unsurudur" diyen Le Maire, Avrupa'nın Trump’tan sonra daha da güçlü olduğunu söyledi.

Le Maire ayrıca, ‘’Trump bir ekonomik savaş başlatmak istiyor, kazanacağını düşünüyor, fakat bu savaşta kimse kazanmaz’’ dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.