Fransa'dan ABD'ye 'ekonomik misilleme' tehdidi

Fransa'dan ABD'ye 'ekonomik misilleme' tehdidi

Fransa, ABD'nin Avrupa ürünlerine ek vergi uygulaması halinde, Avrupa Birliği'nin de ABD’ye karşı 'misilleme' yapacağını söyledi.

Fransız Hükümet Sözcüsü Sibeth Ndiaye, ABD’nin 18 Ekim’den itibaren Avrupa ürünlerine ek vergi uygulaması halinde, Avrupa Birliği (AB) ile istişare içinde ABD’ye karşı ‘misilleme’ yapılacağını bildirdi.

BFM TV ve Monte Carlo Radyo’nun aktardığına göre Fransız Sözcü, Dünya Ticaret Örgütü (WTO) önünde, ticari anlaşmazlıklar yerine arkadaşça çözümler bulmanın daha iyi olduğunu düşündüklerini daha önce dile getirdiklerini hatırlattı.

WTO’nun, AB’nin Airbus’a verdiği desteği haksız rekabet çerçevesinde değerlendirmesinin ardından ABD dün, 7.5 milyar dolarlık AB ürününe ek vergi uygulanacağını açıklamıştı. ABD Ticaret Temsilciliği Ofisi’nden (USTR) bir yetkilinin bildirdiğine göre AB’ye yönelik söz konusu ek vergiler 18 Ekim’den itibaren geçerli olacak.

Yetkili ayrıca, ABD’nin, Fransa, Almanya, İspanya ve İngiltere’nin sivil hava araçlarına yüzde 10, tarım ve sanayi ürünleri de dahil olmak üzere diğer mallarda yüzde 25 ek gümrük vergisi getirmeyi planladığı bilgisini de verdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.