Fransa: ABD'nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin vermeyeceğiz

Fransa: ABD'nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin vermeyeceğiz

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, "ABD'nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin vermeyeceklerini" söyledi.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, "ABD'nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin vermeyeceklerini" söyledi. DIHK Başkanı Schweitzer ise "Önce Amerika" politikasının giderek "Yalnız Amerika" haline geldiğini belirtti.

Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire, AB'nin ABD'ye karşı tutumunu sertleştirmesi gerektiğini söyledi.

Pazar günü C News televizyonu ve Europe 1 radyosuna açıklamalarda bulunan Le Maire, Fransa'nın İran'la ticaret yaptığı için ABD yaptırımlarıyla karşılaşabilecek Avrupa merkezli şirketlerin zararının AB tarafından karşılanmasını değerlendirdiğini aktardı. Avrupa Komisyonu, 1996 yılında kabul edilenBlocking Statute (Engelleme Mevzuatı) adlı yasayı Cuma günü yeniden etkin hale getirmişti. AB Başkanı Jean-Claude Juncker, "AB Komisyonu olarak Avrupalı firmaları korumak görevimiz" demişti.

Sözkonusu yasaya atıfta bulunan Le Maire, AB'nin Avrupalı şirketleri ABD yaptırımları karşısında korumak için müdahalede bulunabileceğini söyledi.  Le Maire, "ABD'nin dünyanın ekonomi polisi olmasına izin mi vereceğiz? Cevap hayır" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.