Fransa Ceyş-i Muhammed liderinin mal varlıklarını dondurdu

Fransa Ceyş-i Muhammed liderinin mal varlıklarını dondurdu

Fransa, Cammu Keşmir gerilimi ardından Ceyş-i Muhammed lideri Mesud Azhar'ın mal varlıklarını dondurdu.

Fransa, Hindistan ile Pakistan’ı savaşın eşiğine getiren ve Cammu Keşmir bölgesindeki saldırıları düzenlediği iddia edilen Ceyş-i Muhammed lideri Mesud Azhar'ın Fransa’daki mal varlıklarını dondurma kararı aldı.

İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada Fransa’nın Mesud Azhar'ı AB’nin terör şüphelileri listesine aldırmayı planladığı bildirildi.

Çin, Mesud Azhar'ın BM Güvenlik Konseyi'nin yaptırım listesine alınmasına karşı çıkmıştı.

Pakistan, Ceyş-i Muhammed'i 2002 yılından bu yana terör örgütü olarak tanıyor.

Keşmir gerilimi

Hindistan'ın kontrolündeki Keşmir'de 14 Şubat'ta 44 Hintli askerin ölümüyle sonuçlanan saldırının ardından yaşanan gelişmeler dünya kamuoyunun dikkatlerinin tekrar bu bölgeye yoğunlaşmasına neden olmuştu.

Yeni Delhi yönetimi, saldırıyla ilgili Pakistan'ı suçlamıştı. Saldırıyı kınayan Pakistan ise suçlamayı reddetmişti,

Hindistan, "26 Şubat'ta Keşmir Kontrol Hattı'nın Pakistan tarafındaki terör örgütü hedeflerine hava saldırısı düzenlediğini" duyurmuştu. Bunun üzerine Pakistan da "hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Hindistan'a ait iki savaş uçağını düşürdüğünü" bildirmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.