Fransa Champs-Elysees caddesindeki gösterileri yasaklamaya hazırlanıyor

Fransa Champs-Elysees caddesindeki gösterileri yasaklamaya hazırlanıyor

Fransa, Sarı Yelekliler'in Champs-Elysees Caddesi'ndeki gösterilerini yasaklamaya hazırlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçen haftaki şiddet olaylarının ardından Sarı Yelekliler'in bundan sonra Champs-Elysees Caddesi'ndeki gösterilerini yasaklamayı düşünüyor.

Elysee Sarayı kaynakları, Le Parisien gazetesinde konu ile ilgili çıkan haberi doğruladı ve Macron’ın İçişleri Bakanı Christophe Castaner ve Adalet Bakanı Nicole Belloubet ile bugün yapacağı görüşmede şiddet olaylarına karşı alınacak önlemlerin ayrıntılı bir şekilde ele alınacağını açıkladı.

Ne oldu?

Sarı Yelekliler'in Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı geçen cumartesi günü Champs-Elysees Caddesi'nde düzenlediği eylemler şiddet olaylarına sahne olmuştu.

Paris'te polisin eylemcilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ettiği gösteride 192 kişi gözaltına alınmış, 53 kişi yaralanmıştı. Champs-Elysees Caddesi'nde barikatları ateşe veren göstericiler, camlarını kırıp, birçok mağaza ve restoranı yağmalamış ve buradaki birkaç ünlü markanın mağaza ve restoranını yakmıştı.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.