Sarı Yeleklilerin son eylemi sonrası Fransız hükümeti karıştı

Sarı Yeleklilerin son eylemi sonrası Fransız hükümeti karıştı

Fransa Başbakanı haftasonu Sarı Yelekliler eyleminde çıkan olaylara müdahale konusunda polisin yetersiz kaldığını açıkladı.

Fransa’da hükümet Sarı Yelekliler'in haftasonu düzenlediği protesto gösterilerinde çıkan olaylar nedeniyle baskı altında.

Başbakanlıkta pazar günü düzenlenen kriz oturumu sonrasında açıklama yapan Başbakan Edouard Philippe güvenlik önlemleri konusunda eksiklikler olduğunu ifade etti. Kamu düzenini koruma konusunda yetersiz kaldıklarını kabul eden Philippe güvenlik önlemlerindeki işlevsizliklere işaret etti. Başbakan Philippe, "Yapılan incelemeler şiddeti engelleme ve vandalların eylemlerini durdurma konusunda eksiklikler olduğunu ortaya koydu" dedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada Başbakan Philippe’nin pazartesi günü Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geleceği ve güvenlik önlemlerine ilişkin yeni önerilerini sunacağı bildirildi. Önerilen güvenlik önlemlerine ilişkin detayların yakında kamuoyu ile paylaşılacağı açıklandı. 

Son Sarı Yelekliler eyleminde ne oldu?

Cumartesi günü Paris'te düzenlenen protesto gösterisine şiddet karışmış ve bir grup Champs-Elysees bulvarındaki bazı dükkanları ve otomobilleri ateşe vermişti. Cadde üzerine kurulan ve ateşe verilen barikatlardaki alevler bir apartmana sıçramış ve çıkan yangın nedeniyle 11 kişi yaralanmıştı. Olaylar sonrası açıklama yapan Champs-Elysees Komitesi Başkanı Jean-Noël Reinhardt en az 20 dükkanda yüksek miktarda maddi zarar meydana geldiğini ifade etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.