Fransa el koyduğu maskeleri iade etti

Fransa el koyduğu maskeleri iade etti

Fransa, İsveçli bir firma tarafından İtalya ve İspanya'ya gönderilirken Lyon'da el koyduğu maskelerin tamamını iade etti.

Maskelere el koyma olayını ilk kez kamuoyuyla paylaşan Fransız haber dergisi L'Express, hükümetin geri adım atmasında olayın duyulmasının etkili olduğunu savundu.

Stockholm-Paris arasında bir süredir diplomatik gerilime yol açan olay 5 Mart'ta meydana gelmişti. Atılabilir tıbbi malzeme şirketi Mölnlycke'in Çin'den satın alıp aktarma için Marsilya üzerinden Lyon'a getirdiği 4 milyon maskeye 5 Mart'ta el konulmuştu. İsveç'in devreye girmesi üzerine Fransa önce maskelerin sadece yarısını serbest bırakmayı kabul etmişti.

Fransa hükümeti, eylemine gerekçe olarak maskelerin, Fransa'ya ulaşmasından iki gün önce yürürlüğe giren genelgeyi gösteriyor. 3 Mart 2020'de imzalanan söz konusu genelge, Fransa topraklarındaki tüm maske üretimine ve stoklarına el koyma imkanı tanıyor.

Avrupa Birliği üyeleri arasında daha önce Çekya ve İtalya arasında benzer bir kriz yaşanmıştı. Çekya, Çin'den İtalya'ya gönderilen maske ve solunum cihazlarına Prag'daki aktarma sırasında el koymuştu.

İtalya ve İspanya, Covid-19 salgınından en çok etkilenen AB ülkeleri konumunda.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.