Kanada ile Çin arasında maske krizi

Kanada ile Çin arasında maske krizi

Kanada, Çin’den ithal edilen yaklaşık bir milyon KN95 maskelerinin standartlara uygun olmadığını açıkladı.

Kanada hükümeti tarafından dün yapılan açıklamada, Çin’den ithal edilen yaklaşık bir milyon KN95 maskelerinin standartlara uygun olmadığı belirtildi. Bu nedenle koronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadele eden sağlık çalışanlarına bu maskelerin dağıtılmasının mümkün olmadığının altı çizildi.

Kanada Sağlık Bakanlığı Sözcüsü, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Kanada Halk Sağlığı Ajansı, standartlara uymayan yaklaşık bir milyon maske tespit etti. Bu maskeler, virüsle mücadele eden bölgelerde dağıtılmadı. Tıbbi izolasyon kapsamı dışında kalan bölgelerde kullanılıp kullanılamayacağını belirlemek için incelenecekler” şeklinde konuştu.

Kanada ve Çin arasındaki ilişkiler, 2018 yılının Aralık ayında ABD’nin talebi üzerine Huawei'nin finans sorumlusu Meng Wanzhou’nun Kanada’da tutuklanmasının ardından yaşanan benzeri görülmemiş krizden bu yana gergin.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.