Fransa, eski Özbek lider Kerimov'un kızının 10 milyon dolarını iade etti

Fransa, eski Özbek lider Kerimov'un kızının 10 milyon dolarını iade etti

Fransa, eski Özbek lider İslam Kerimov'un kızına ait 10 milyon dolar değerindeki mal varlığını Özbekistan'a iade etti.

Eski Özbek lider İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova, yolsuzluk, kara para aklama ve belgede sahtecilik gibi suçlardan 3 yıl önce hüküm giymişti.

Özbek yetkililer, Kerimova'nın, yasa dışı yollardan elde ettiği ve yurt dışına kaçırdığı 1,3 milyar dolarlık servetin ülkeye iadesi için çalışıyor. Bu kapsamda, Özbekistan Adalet Bakanlığı, en son Fransa'nın hazineye 10 milyon dolarlık aktarma yaptığını duyurdu ancak ödeme yöntemi ile ilgili bilgi verilmedi.

Geçtiğimiz yıl İsviçre, Kerimova'ya ait banka hesaplarındaki 130 milyon doları Özbekistan'a iade etmişti.

2016'da yaşamını yitiren eski lider İslam Kerimov'un en büyük kızı, babasının 27 yıllık iktidarı döneminde ülkenin en güçlü isimlerinden biri olarak biliniyordu.

Eski bir diplomat olan Kerimova'nın, 2017 yılında yolsuzluk suçlamalarından aldığı 10 yıllık mahkumiyet daha sonra 5 yıl ev hapsine çevrilmişti.

Geçen yıl, kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle demir parmaklıklar ardına gönderilen Kerimova'nın cezası iki ay önce 13 yıla çıkarıldı.

Bir dönem şarkıcılık da yapan Kerimova, 1 milyar eurodan daha fazla mal varlığını iade ettiğini söyleyerek Özbek halkından af dilemişti.

Gülnara Kerimova'nın 12 ülkede yasa dışı yollardan finanse ettiği yatırımı olduğu tahmin ediliyor.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.