Fransa: İhtiyaç duyulursa Esed'e yine saldırırız

Fransa: İhtiyaç duyulursa Esed'e yine saldırırız

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly 'gerekli görülürse yeniden Esed rejimine saldırabileceğini' açıkladı.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, geçen pazartesi günü Atlantik Konseyi'nde yaptığı konuşmada ülkesinin müttefiki ABD'ye olan desteğini yineledi ve Fransa'nın gerekli gördüğü takdirde Suriye'ye yeniden saldıracağını açıkladı. "Bize güvenebilirsiniz" diyen Parly, konuşmasında şunları söyledi:

"Daha geniş bir mesajım var, basit bir mesaj: Sadece bugünün savaşları için değil, yarının savaşları için de orada olacağız. Beşar Esed kimyasal silah kullandığında, Fransa ve İngiltere, ABD ile birlikte kimyasal tesislere yönelik düzenlenen hassas operasyonlar için oradaydı. Gerekirse tekrar yapacağız."

ABD, Fransa ve İngiltere, 14 Nisan 2018 tarihinde Esed rejiminin Duma'da kimyasal silah kullanımı üzerine ülkedeki çeşitli hedeflere 100'den fazla füze fırlatmıştı.

Esed rejimi ise bunu reddederek, söz konusu saldırının muhalifler tarafından potansiyel bir yabancı işgalini meşrulaştırmak adına olduğunu öne sürmüştü.

Parly ayrıca, Emmanuel Macron tarafından ortaya atılan 'Avrupa Ordusu' fikrini de savunarak "Özerklik, dostlukta bir çeşitlilik olmalı ve Avrupa özerkliği ABD'nin bağlılığının azalmasına neden olmamalı. Aksine, ABD ve Avrupa, diğerlerinden daha çok ortak noktaya sahiptir, aynı savaşlarda savaşıyoruz." açıklamasında bulundu.

Bakan ayrıca söz konusu fikrin 'Asla ABD'ye karşı bir hamle olarak görülmemesi gerektiğini' belirtti ve bunun ABD'nin 'yükünü hafifleteceğini' söyleyerek "Faturayı her zaman ABD'nin ödemesini beklemeden adım atmamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Geçen Kasım ayında, ABD Başkanı Donald Trump, Macron'un 'Avrupa Ordusu' fikrine karşı çıkmış, bu önerinin Washington'a bir hakaret olduğunu söylemişti.

​Fransa cumhurbaşkanı Macron, 'Avrupa Ordusu' fikrini ilk kez Europe 1 radyosuna verdiği röportajda dile getirmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.