Fransa Suriye'den çekilmeyecek: IŞİD bitmedi

Fransa Suriye'den çekilmeyecek: IŞİD bitmedi

Fransa'nın Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nathalie Loiseau, "Trump’ın açıklamalarına rağmen Fransa, Suriye’deki terörle mücadeleye devam edecektir." dedi.

Suriye’de IŞİD karşıtı koalisyon cephesinde yer alan Fransa, IŞİD'in "henüz haritadan silinmediğini" belirterek Fransız güçlerinin bölgede kalmaya devam edeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'in yenilgiye uğradığını söylemesine ve Amerikan güçlerini Suriye’den çekme kararına bir tepki de Fransa’dan geldi.

ABD'nin açıklamasına yanıt veren Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, "IŞİD daha önce hiç olmadığı kadar zayıfladı. Ancak IŞİD haritadan silinmedi ve kökleri de hala mevcut. Bu terör örgütünün son hücreleri de askeri olarak yenilgiye uğratılmalı" dedi.

Fransız askerleri Suriye'de kalacak

Avrupa İlişkilerinden Sorumlu Devlet Bakanı Nathalie Loiseau ise, Fransız askerinin Suriye’de kalmaya devam edeceğini açıkladı. Loiseau, "Trump’ın açıklamalarına rağmen Fransa, Suriye’deki terörle mücadeleye devam edecektir" dedi.

Loiseau, “Terörle mücadele henüz bitmekten çok uzak. Savaşa devam etmek kritik öneme sahiptir” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.