4 yılın ardından: Charlie Hebdo saldırısının bir şüphelisi Fransa'ya iade edildi

4 yılın ardından: Charlie Hebdo saldırısının bir şüphelisi Fransa'ya iade edildi

Fransa'da 4 yıl önce meydana gelen Charlie Hebdo saldırısı ile bağlantısı olduğu düşünülen Peter Cherif, Cibuti'de yakalanarak Fransa'ya teslim edildi.

Fransa'da 2015 yılında düzenlenen Charlie Hebdo saldırısı ile bağlantısı olduğu düşünülen bir kişi Cibuti'de yakalanarak Fransa'ya iade edildi. Peter Cherif adlı şüphelinin Paris'teki Charles de Gaulle Havalimanı’nda gözaltına alındığı belirtildi.

Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, Cherif'in Charlie Hebdo saldırısının düzenlenmesinde önemli bir rol üstlendiğini söyledi. Ebu Hamza olarak da bilinen Cherif, saldırıyı düzenleyen Kuaşi kardeşlerin yakın arkadaşıydı. 2000'li yıllarda Irak ve Suriye'ye giden Cherif, 2011'den bu yana Fransız makamlarınca aranıyordu. 

AFP'ye konuşan adli kaynaklar, Fransa'da savcılığın dört yıl önceki saldırılarla ilgili 14 kişinin yargılanmasını istediğini aktardı. Yargılamaya ilişkin kararı "terörle mücadele savcılarının" vereceği belirtildi. 14 kişi arasında Peter Cherif yer almıyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.