Fransa'dan Mali'de hava saldırısı

Fransa'dan Mali'de hava saldırısı

Fransa Mali'de cihat yanlılarına yönelik bir hava saldırısı düzenledi.

Bir Fransız askeri sözcüsünün açıklamasına göre Mali'nin güneydoğusunda Fransa'nın düzenlediği bir hava saldırısında en az 6 cihat yanlısı savaşçı öldürüldü.

Albay Patrik Steiger'in ifadesine göre bir gözetleme drone'u silahlı 8 kişiyi motosikletlerle Nijer'den Mali'ye geçiş yaptıkları sırada takip altına aldı. İnsansız hava aracından aktarılan istihbarat sonrası bir Fransız savaş uçağı bölgeye gelerek bombardıman gerçekleştirdi. Bombardıman sonucu en az 6 kişi öldü.

Fransız ordusundan daha sonra yapılan açıklamada, Çarşamba akşamı motorsikletle sınırı geçen bir grubun hava saldırısıyla hedef alındığı ifade edildi. Yapılan açıklamada sınırı geçen grubun "terörist bir yapıda olduğu" öne sürüldü. Bombardımanın ardından özel askeri birlikler bölgeye sevk edildi.

Fransa bölgede ve Burkina Faso, Nijer gibi çevre ülkelerde sıklıkla hava saldırıları düzenliyor. Mali'nin kuzeyinde ve sınır hatlarında El Kaide bağlantılı grupların aktif olarak varlık gösterdiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.