Katar'dan Mali'ye 'teröre karşı' zırhlı araç yardımı

Katar'dan Mali'ye 'teröre karşı' zırhlı araç yardımı

Katar'ın "Sahil" bölgesi ülkelerinin "teröre karşı" yürüttüğü savaşa destek amacıyla 24 zırhlı askeri aracı Mali'ye gönderdiği bildirildi.

Katar "Sahil" bölgesi ülkelerinin "teröre karşı" yürüttüğü savaşa destek amacıyla 24 zırhlı askeri aracı Mali'ye gönderdi.

Askeri araçlar hava yoluyla bölgeye gönderildi. Katar 2017 yılının Haziran ayından bu yana Körfez ülkeleri tarafından kendisine uygulanan diplomatik ve ekonomik boykotla mücadele ediyor.

Bu kapsamda ülke, uluslararası arenada ilişkilerini ilerletmek için birtakım girişimler yürütüyor. Bölgede "terörle mücadeleye" verilen destek de Katar'ın bu amaçla gerçekleştirdiği hamlelerden biri niteliğinde.

Katar'ın bu sayede "teröre destek olma" suçlamasından da sıyrılmayı amaçladığı ifade ediliyor. Katar Dışişleri Bakanlığı araçların bölgeye askeri uçaklarla nakledildiğini, askeri yardımın sadece Mali'de değil, tüm Sahil bölgesinde "terörizmle savaşmaya ve güvenliği tesis etmeye" yardımcı olacağını açıkladı.

Bölgede cihat yanlılarıyla savaşma amacıyla Mali, Nijer, Burkina Faso, Çad ve Moritanya geçtiğimiz yıl G5 isimli ortak bir askeri yapı tesis etmişti. Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri de G5 Sahil oluşumuna yaklaşık 150 milyon dolar destekte bulunma kararı almıştı.

Kaynak: Reuters, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.