Mali'de kabile çatışması: 37 ölü

Mali'de kabile çatışması: 37 ölü

Mali'nin iç kesimlerindeki Koulogon köyünde yaşanan silahlı saldırıda Fulani topluluğundan aralarında çocukların da bulunduğu 37 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Mali'nin kabileler arası etnik çatışmaların yaşandığı iç kesimlerinde Koulogon köyünde silahlı bir grubun saldırısına uğrayan Fulani topluluğuna mensup 37 kişi hayatını kaybetti.

Geleneksel avcı kıyafeti giyen saldırganların Koulogon isimli köydeki evleri yaktığı da belirtiliyor.

Ülkede yaşayan bir etnik topluluk olan Dogon avcıları ile Fulani kabilesine mensup kişiler arasında geçen yıl yaşanan çatışmalarda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

Mali hükümeti, ölenler arasında çocukların olduğunu ayrıca saldırgan grubun üyelerinin geleneksel Donzo avcılarının kıyafetlerini giydiklerinin tespit edildiğini duyurdu.

Hükümetin yazılı açıklamasında saldırının gerçekleştiği Mopti bölgesinde geçen yıl yüzlerce kişinin etnik çatışmalar yüzünden hayatını kaybettiği de hatırlatıldı.

Koulogon köyünde Fulaniler dışında Donzolarla bağlantılı olan diğer bir etnik grup Dogonlar yaşıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği geçen yıl Mali'de şiddet olaylarında en 300'den fazla sivilin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.