Fransa lideri Macron'dan Rusya'ya 'sömürgecilik' suçlaması

Fransa lideri Macron'dan Rusya'ya 'sömürgecilik' suçlaması

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya, "Ukrayna'ya karşı bir imparatorluk savaşı yürüterek 21. yüzyılın sömürgeci güçlerinden biri haline gelmiştir" dedi.

(Fotoğraf: elysee.fr)

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya'nın "Afrika'nın istikrarını bozan bir güç" olduğunu savundu. 

Moskova'nın "uluslararası toplum için faydalı bir rol oynamadığını" belirten Macron, Rusya için "Ukrayna'ya karşı bir imparatorluk savaşı yürüterek bir kez daha 21. yüzyılın sömürgeci güçlerinden biri haline gelmiştir" ifadesini kullandı. 

"Wagner milislerinin Orta Afrika'daki faaliyetlerinin Birleşmiş Milletler tarafından belgelendiğini hatırlatan Macron, "Bu, sivil halk üzerinde yağmacılık ve zorbalık yapmak üzere gelen özel milisler aracılığıyla Afrika'yı istikrarsızlaştıran bir güçtür" diye konuştu.

Paris zirvesi çerçevesinde Fransız medyasına ortak mülakat veren Macron, "Rusya, kendi iradesiyle kendisini uluslararası hukuka artık saygı duymayan bir duruma getirdi" dedi. 

"Putin ararsa konuşurum"

Fransa lideri, "Rusya Devlet Başkanı yarın sizi ararsa konuşur musunuz?" sorusuna, "Elbette açacağım. Eğer beni bir şey önermek için ararsa, kabul ederim, çünkü Fransa her zaman kolaylaştırıcı ve arabulucu bir güç olmuştur" cevabını verdi.

Macro, Moskova ile "diyaloğun yeniden başlaması ancak barış içinde yaşamamızı sağlayan tek şey olan uluslararası hukuka saygı gösterilmesi halinde mümkün olabilir" şeklinde konuştu. 

Savaşın ortasında "Vladimir Putin'i aramak için bir nedeni olmadığını" tekrarlayan Macron, "Umarım Ukrayna'nın şartlarına uygun müzakerelerin zamanı gelecektir." dedi.

Kaynak: Euronews

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum