Fransa'da 'Allahu ekber' diye bağıran kişiye terör soruşturması

Fransa'da 'Allahu ekber' diye bağıran kişiye terör soruşturması

Fransa'nın başkenti Paris'teki bir sinema salonunda film gösterimi sırasında 'Allahu ekber' diye bağıran bir kişi 'terörü savunduğu' gerekçesiyle gözaltına alındı.

Fransa'nın başkenti Paris'te bir sinema salonunda film gösterimi sırasında "Allahu ekber" diye bağıran şahıs gözaltına alındı. Pazar akşamı Avrupa'nın en büyük sinemaları arasında gösterilen Grand Rex'te meydana gelen olaydan dolayı zanlı hakkında 'terörü savunduğu' gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Sinema salonundaki görgü tanıklarının ifadelerine göre, pazar akşamı düzenlenen seansta iki adam filmi yüksek sesle eleştirdi ve "politik" bir yapım olduğunu söyledi. Etraftakilerin sessiz olmaları yönündeki uyarılarının ardından adamlardan biri ayağa kalktı, ellerini göğsüne koydu ve 'Allahu ekber' diye bağırdı. Bunun üzerine yüzlerce kişi çıkış kapılarına yöneldi.

Şahsın önce salondakiler tarafından etkisiz hale getirildiği buna rağmen olay yerinden kaçtığı ancak bir sonraki gün evinde gözaltına alındığı aktarıldı.

Joker filmi

Paris'in ünlü sinema salonlarından Grand Rex'te Joker filminin gösterildiği bildirildi. Joker filmi toplumdaki hakim sistem tarafından ezilen ve görmezden gelinen Arthur Fleck'in düzene isyan edip şiddete başvuran "Joker" adlı bir karaktere dönüşmesini konu alıyor.

Sinema salonundaki yetkililere göre film, içerdiği düzen karşıtı temalardan dolayı gösterildiği salonlarda daha önce de benzer olaylara neden oldu.

Kaynak: Mepa News, Euronews

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.