Fransa'da işaret parmağıyla gökyüzünü gösteren 2 Çeçen'e 'terör' gözaltısı

Fransa'da işaret parmağıyla gökyüzünü gösteren 2 Çeçen'e 'terör' gözaltısı

Fransa'da iki Çeçen işaret parmaklarıyla gökyüzünü gösterdikleri için, bu eylemin IŞİD'e ait olduğu gerekçesiyle, terörizmi övme suçundan gözaltına alındı.

Fransa'nın Strazburg kentinde iki Çeçen 'terörizmi övme' suçundan gözaltına alındı.

Şüpheliler, geçtiğimiz yıl 5 kişinin öldüğü Noel pazarı saldırısının yapıldığı noktada selfi çekerken işaret parmaklarıyla gökyüzünü gösterdi. Polis kaynakları bu hareketin IŞİD'e ait olduğu gerekçesiyle bu kişilerin gözaltına alındığını kaydetti.

Olay ülkenin kuzeyindeki kentte bulunan Noel pazarının yakınındaki katedralin önünde gerçekleşti.

Gözaltına alınan bir kişinin Strazburg'da ikamet ettiği, diğer şüphelinin ise Alsas bölgesi dışından olduğu belirtildi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, anılan kişilerin IŞİD ile bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını duyurdu.

Geçtiğimiz yıl 11 Kasım'da şehir merkezinde gerçekleşen saldırının şüphelisi Şerif Chekatt, 2 günlük kaçışın ardından düzenlenen bir polis operasyonuyla ölü ele geçirilmişti. Silahlı ve bıçaklı saldırıda 5 kişi ölmüş, 10 kişi de yaralanmıştı.

Fransa'da 2015'ten bu yana yaşanan saldırılarda en az 240 kişi hayatını kaybetti.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.