Stoltenberg: AB Avrupa'yı koruyamaz

Stoltenberg: AB Avrupa'yı koruyamaz

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "Avrupa'nın savunma girişimleri doğru şekilde yürütülürse, NATO'ya da katkı sağlar. Ancak AB, Avrupa'yı koruyamaz." dedi.

Stoltenberg, "Avrupa'nın savunma girişimleri doğru şekilde yürütülürse, NATO'ya da katkı sağlar. Ancak AB, Avrupa'yı koruyamaz." dedi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris'te ikili görüşmelerinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Mali'deki helikopter kazasında ölen 13 Fransız askeri için başsağlığı dileyen Stoltenberg, "Belirsizliğin olduğu dönemlerde NATO gibi örgütlenmelere ihtiyacımız var" ifadesini kullandı.

"AB Avrupa'yı koruyamaz"

Fransa'nın Avrupa'nın savunmasına yönelik katkılarını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Stoltenberg sözlerine şöyle devam etti:

"Eğer Avrupa'nın savunma girişimleri doğru bir şekilde yürütülürse, NATO'ya da katkı sağlar. Ancak Avrupa Birliği (AB), Avrupa'yı koruyamaz. Avrupa arasındaki dayanışma transatlantik bağların yerini alamaz. Güçlü bir NATO ve güçlü bir AB madalyonun iki yüzü."

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.