Macron: Türkiye Suriye'de oldubitti yaparken NATO'dan destek bekleyemez

Macron: Türkiye Suriye'de oldubitti yaparken NATO'dan destek bekleyemez

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron 'Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez' diye konuştu.

ABD'nin müttefikleriyle görüşmeden Suriye'den çekilme açıklaması yapması ve Türkiye'nin Avrupalı ortaklarının ikazlarına rağmen Suriye'de operasyon düzenlemesini eleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ankara'nın eleştirilerine "Türkiye hem Suriye operasyonunu oldubittiye getirip hem de NATO müttefiklerinden dayanışma bekleyemez" ifadelerini kullandı.

Fransa lideri, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" yorumunu yaparak Avrupalı müttefiklerinin tepkisini çekmesini ise "Yararlı bir uyandırma zili" diye değerlendirdi.

Macron, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e karşı açtığı ticaret savaşında Huawei'ye uyguladığı yaptırımlara Avrupa'nın da uyması için yaptığı baskıyı da geri çevirdi. Fransa lideri, "Hiçbir zaman belli bir ülkeyi, belli bir telekom operatörünü yaftalamak peşinde olmadım" dedi. 

Macron, Afrika ülkesi Mali'de iki Fransız helikopterinin çarpışması sonucu 13 askerin ölmesinin ardından 5 yıldır Sahel Bölgesi'nde düzenli artan Fransız askeri varlığının tartışılmasına da çıkıştı:

Macron, "Fransa'nın Sahel Bölgesi'ndeki operasyonları konusunda tüm seçenekler masada, müttefiklerin daha fazla çaba göstermesi de dahil." dedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.