YPG'ye desteğini sürdüren Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye 'ateşkesi' uzatmalı

YPG'ye desteğini sürdüren Fransa Cumhurbaşkanı Macron: Türkiye 'ateşkesi' uzatmalı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin Suriye'deki 'ateşkes' kararını uzatması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'nin Suriye'deki "ateşkes" kararını uzatması gerektiğini söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan yazılı açıklamada, yarın yapılması beklenen Soçi Zirvesi öncesi, Macron'un Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Türkiye'nin “koşullu ateşkes” anlaşmasının devam ettirmesinin önemine vurgu yaptığı belirtildi.

Geçtiğimiz cuma günü, Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde konuşan Emmanuel Macron, Türkiye’nin Suriye’ye başlattığı harekatı "çılgınlık" olarak nitelendirmiş, IŞİD'in tekrar canlanması halinde bundan Ankara'nın sorumlu olacağını ileri sürmüştü.

Ortadoğu’da Avrupa'ya layık otonom bir kapasite oluşturmalıyız diyen Macron, "Bölgedeki inandırıcılığımızı yitirdik orada Rusya, Türkiye ve İran gibi ülkelerin sözü geçiyor" diye konuşmuştu.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.