Erdoğan'ın Macron'a yönelik 'kendi beyin ölümünü kontrol ettir' sözleri Fransa'yı karıştırdı

Erdoğan'ın Macron'a yönelik 'kendi beyin ölümünü kontrol ettir' sözleri Fransa'yı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik söylediği 'Beyin ölümünü bir kontrol ettir' sözleri ülkede tepkiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "NATO'nun beyin ölümü gerçekleşti" sözleri nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yönelik söylediği "Asıl sen kendin beyin ölümünü bir kontrol ettir." sözleri Fransa'da yazar, siyasiler ve halk arasında tepkilere neden oldu.

Fransa Dışişleri Bakanlığı da Erdoğan'ın yaptığı açıklamanın ardından Türkiye'nin Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'yı bakanlığa çağırarak rahatsızlığını dile getirdi.

Erdoğan'ın Macron'a yönelik açıklamaları Fransa'da farklı partilerden milletvekillerin ve yazarların tepkisini çekti.

Ünlü yazar Bernard-Henri Levy Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin yaptığı yorumda, "Erdoğan'ın bakış açısına göre Kürtleri savunmak, muhaliflerini serbest bırakmak, demokrasiye saygı göstermek, uluslararası anlaşmalara ve insan haklarına sadık kalmak, tam bir delilik. Pamuk'un (Orhan Pamuk) Türkiyesi daha iyisine layık." dedi.

Fransa'da eski bakan ve şu anki Senato üyelerinden Roger Karoutchi de yaptığı açıklamayla hakaretin ancak hakaret edene ait olduğunu söyledi:

Debout la France partisi lideri Nicolas Dupont-Aignan da tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Türkiye'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa'ya ve topraklarımızdaki İslamcılığın kurbanlarına hakaret etti. Türkiye'ye yıllardır boyun eğilmesi sonrası, Macron İslamcı Erdoğan'ı yerine oturtması için neyi bekliyor?"

"Türkiye'ye yaptırım uygulamanın zamanı geldi"

Cumhuriyetçi milletvekili Valerie Boyer de Erdoğan'ın açıklamalarını sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Erdoğan'ın Macron'a sert şekilde saldırdığını belirten Boyer, "Türkiye Cumhurbaşkanı Fransa'yı tepki görmeden aşağılıyor. Türkiye'ye yaptırım uygulamanın zamanı geldi." dedi

Macron'a harekete geçme çağrısında bulunan Fransız milletvekili Eric Ciotti, şu önerilerde bulundu: "Erdoğan'ın Macron'a yönelik hakaretleri sonrası şu taleplerde bulunuyorum; Fransa'nın Ankara büyükelçisini geri çağırın, Türkiye-AB üyelik görüşmelerine kesin olarak son verin."

FranceInSoumise Partisi yetkilisi Maxime Charpotier ise Erdoğan'ın açıklamaları üzerinden Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a yüklendi ve Fransa'nın NATO'dan çıkması çağrısında bulundu.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.