İngiltere ve Hollanda'da bıçaklı saldırı

İngiltere ve Hollanda'da bıçaklı saldırı

İngiltere'de Londra Köprüsü üzerindeki bıçaklı saldırıda saldırgan dahil 3 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere ve Hollanda'da bıçaklı saldırı meydana geldi

İngiltere'de saldırı: 3 ölü

İngiltere'de Londra Köprüsü üzerindeki bıçaklı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. Londra polisi "terör saldırısında şüphelinin vurularak öldürüldüğünü" açıkladı. Olayda yaralanan 5 kişiden 2'si hastanede hayatını kaybetti

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu duyurdu.

İngiltere'nin Terörle Mücadele Başkanı Neil Basu, şüphelinin vücuduna bağlı 'patlayıcı süsü verilmiş cihaz' olduğunu söyledi. Basu, şüphelinin üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı olay yerine bomba imha uzmanlarının gönderildiğini ve bölgenin kordon altına alındığını kaydetti.

Londra'da paniğe yol açan olay öğle saatlerinde meydana geldi. Polis, yerel saatle 13:58'de Londra Köprüsü yakınında bıçaklama ihbarı aldıktan sonra olay yerine gitti. Çok sayıda ambulans da köprüye sevk edildi. Kentin en işlek noktalarından biri olan köprü ulaşıma kapatıldı.

Haziran 2017'de bir araç, Londra Köprüsü üzerindeki kalabalığın içine daldı ve sonrasındaki saldırıda 8 sivil hayatını kaybetti.

İngiltere bu ay başında ulusal terörizm tehdidini 2014'ten bu yana en düşük seviyeye çekmişti.

Hollanda'da saldırı: 3 yaralı

Hollanda'nın Lahey kentinde alışveriş mağazalarının yoğun olduğu bir caddede bıçaklı saldırı meydana geldi. Hollanda polisi, olayda 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Acil durum ekiplerinin saldırı yerinde yaralılara müdahale ettiği açıklandı. Polis, 45-50 yaşlarında olduğu öne sürülen bir kişinin şüpheli olarak arandığını kaydetti. Ayrıca saldırganın Kuzey Afrika kökenli olabileceği belirtildi.

Saldırının meydana geldiği alan kordon altına alınırken, olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.