Avustralya'daki bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi

Avustralya'daki bıçaklı saldırıyı IŞİD üstlendi

Avustralya'nın Melbourne kentinde bıçaklı saldırı gerçekleştiren şahıs, bir kişiyi öldürdü. İki kişinin de yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren zanlı, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Avustralya’nın Melbourne kentinde bıçaklı saldırı düzenleyen ve 1 kişinin ölümüne, 2 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırgan polis tarafından vurularak yakalandı.

Polis tarafından erken saatlerde yapılan açıklamada bir arabayı yakan ve iddialara göre birkaç kişiyi bıçakla yaralayan saldırganın vurulduğu duyuruldu. Durumu ağır olan saldırganın polis kontrolü altında hastaneye kaldırıldığı kaydedildi.

Saldırıyı IŞİD üstlendi. IŞİD'e bağlı Amak Ajansı'ndan yapılan açıklamada saldırının bir IŞİD üyesi tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırının uluslararası koalisyonun düzenlediği saldırılara bir misilleme olarak düzenlendiği ifade edildi.

Avustralya, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyona dahil olan ülkelerden biri.

Sağlık ekiplerinin yaralılara olay yerinde müdahale ettiği belirtilen açıklamada saldırıda yaralanan 3 kişinin hastaneye sevk edildiği, yaralılardan birinin ise hastanede öldüğü bildirildi.

Kaynak: Mepa News, Şarkul Evsat

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.