Avustralya Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD'liyi vatandaşlıktan attı

Avustralya Türkiye'de tutuklu bulunan IŞİD'liyi vatandaşlıktan attı

Canberra hükümeti, bugün Melbourne’da yaşayan bir kişinin IŞİD üyesi olması nedeniyle vatandaşlıktan çıkardığını açıkladı.

Avustralya İçişleri Bakanı Peter Dutton, yaptığı açıklamada 27 yaşındaki Neil Prakash’ın IŞİD örgütüne katılması nedeniyle artık Avustralya vatandaşı olarak görülmediğini belirtti.

Terör örgütüne üye olmakla suçlanan Prakash, şu an Türkiye’nin güneyindeki Gaziantep'te yüksek güvenlikli bir cezaevinde tutuluyor.

Dutton, Avustralya’nın, hakkında çok sayıda ciddi suçlama bulunan Prakash’ı Türkiye’den iade etme talebinde bulunduğunu açıkladı.

Avustralya yasalarına göre ülkeye bağlılığı ile çelişen ve terörle ilgili faaliyetlerde bulunan çifte vatandaşlığa sahip kişi Avustralya vatandaşlığını kaybeder.

Prakash’ın ayrıca Fiji vatandaşlığına sahip olduğu ifade ediliyor. 2013 yılında Melbourne’dan Suriye’ye giden Prakash’ın ayrıca adının Ebu Halid el-Kembudi olarak değiştirdiği bildirildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.