Avustralya Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı

Avustralya Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı

Avustralya hükümeti Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdığını duyurdu.

Avustralya hükümeti resmi olarak Batı Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdı. Başbakan Scott Morrison, Avustralya Büyükelçiliği'nin taşınmasının zaman alabileceğini söyledi.

Başbakan Morrison, “Avustralya, birçok İsrail devlet kurumu ve parlamentonun bulunduğu Batı Kudüs’ü başkent olarak resmen tanıdı. En uygun zamanda elçiliğimizi taşımayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Morrison ekim ayında yaptığı açıklamada, Avustralya Büyükelçiliği'ni Tel Aviv’den taşıma fikrine açık olduğunu belirtmişti.

Morrison’un bu açıklaması, Yahudi seçmenlerinden oy almak için yapıldığı gerekçesiyle eleştirilmişti. Ayrıca Malezya ve Endonezya gibi Müslüman nüfusun yoğun olduğu komşu ülkelerinden de İsrail’in devlet olarak resmen tanınması nedeniyle yoğun tepki almıştı.

"Avustralya 'iki devletli çözüm' politikasını destekliyor"

Morrison ayrıca, Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olmasını öneren ‘iki devletli çözüm’ politikasını Avustralya hükümeti olarak desteklediklerini açıkladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.