Fransa'da eski başbakan ve 2 bakana Covid-19 soruşturması

Fransa'da eski başbakan ve 2 bakana Covid-19 soruşturması

Fransa'da istifa eden başbakan Edouard Philippe ve kabinede görevli iki bakan hakkında soruşturma başlattı.

Fransa'da bir mahkeme geçtiğimiz gün istifa eden başbakan Edouard Philippe ve kabinede görevli iki bakan hakkında koronavirüs salgını süresince 'görevlerini ihmal ettikleri gerekçesiyle' soruşturma başlattı.

Buna göre Fransa Cumhuriyet Hukuk Mahkemesi (CJR) kendilerine gelen şikayet dilekçelerini değerlendirerek Edouard Philippe ile birlikte eski Sağlık Bakanı Agnes Buzyn ve onun yerine göreve gelen mevcut Sağlık Bakanı Olivier Veran'ın söz konusu dönemde görevlerini kötüye kullandıklarına ilişkin iddiaları araştıracak.

Savcı Francois Molins CJR'ye Covid-19 salgını dönemince yaklaşık 100 şikayet dilekçesi geldiğini ve bunlardan 53 tanesinin incelenerek rapor tutulduğunu söyledi. Bu şikayetlerden 9'unun soruşturma için temel teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.

Şikayet dilekçelerini yazanlar arasında doktorlar, kurumlar, mahkumlar ve diğer bireyler yer alıyor.

İtalya'da da 3 bakana Covid-19 soruşturması açıldı

Geçtiğimiz haziran ayında İtalya'da da benzer durum yaşanmış, ülkede Covid-19 sebebiyle binlerce kişinin hayatını kaybetmesi üzerine İtalya başbakanı dahil kabinede görevli 3 isme savcılık makamı soruşturma açmıştı.

Fransa, İngiltere ve İtalya'dan sonra Avrupa'da koronavirüs kaynaklı en çok can kaybının yaşandığı üçüncü ülke konumunda. Fransa'da bugüne kadar Covid-19 sebebiyle yaklaşık 30 bin kişi ölürken, ülkede 167 bin vaka görüldü.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.