Fransa'da yeni hükümet kuruldu

Fransa'da yeni hükümet kuruldu

Fransa'da yeni Başbakan Jean Castex hükümetini kurdu. Castex'in, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a sunduğu 31 kişilik bakanlar listesi Elysee tarafından onaylandı

Fransa'da yeni Başbakan Jean Castex'in kurduğu hükümette bazı bakanlar yerinde kalırken bazıları görevine veda etti. İçişleri Bakanı Christophe Castaner yerine Gérald Darmanin geldi. Çalışma Bakanı Muriel Pénicaud da görevini bırakanlardan oldu. Pénicaud'un yerine Elisabeth Borne geldi. Castaner ve Borne "Sarı Yelekliler" eylemleri ve emeklilik reformu gibi konularda yıpranmış isimlerdi.

Macron'un partisi LREM'in ağır yenilgi yaşadığı yerel seçimlerde halkın en önemli hassasiyeti olarak ortaya çıkan ekolojik dönüşüm ile ilgili bakanlığa Barbara Pompili getirildi.

Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, yeni kabinede koltuğunu koruyan isimler arasında.

Fransa'da yeni kurulan hükümette bakanların 14'ü erkeklerden 17'si ise kadınlardan oluştu. Castex'in hükümeti salı günü ilk Bakanlar Kurulu için toplanacak.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.