Fransa'da Noel pazarına saldırı: En az 4 ölü

Fransa'da Noel pazarına saldırı: En az 4 ölü

Fransa'nın Strazburg şehrinde yapılan silahlı saldırı sonucu en az 4 kişinin öldüğü, yaklaşık 10 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Fransa'nın Strazburg şehrinde meydana gelen silahlı saldırıda en az 4 kişi öldü 10'a yakın kişi de yaralandı.

Place Kleber'de kurulan Noel pazarının yakınlarında yerel saatle 20:00 sularında gerçekleşen olayda etrafa rastgele çok sayıda ateş edildi. İhbarın ardından olay yerine giden polis ve ilk yardım ekipleri yaralılara müdahale etti. Polis ilk önce ölü sayısının 1 olduğunu açıkladı. Ancak bu sayı daha sonra 4'e çıktı ve yaralı sayısının da 10 olduğu duyuruldu.

Polis takibi sonrası bir eve baskın düzenlendi. Ancak aramalardan sonuç alınamadı. 29 yaşında olduğu belirtilen zanlının polis tarafından bilindiği ve soygun şüphelisi olduğu belirtildi. Zanlının yakalanması için polis operasyonu sürüyor.

Zanlının olay yerinden kaçmasının ardından polis operasyon başlattı. Kimliği tespit edilen saldırganın yakalanması için bazı noktalarda polis tarafından arama yapıldı. Fransız polisi zanlının Almanya'ya kaçma ihtimalini göz önünde bulundurarak sınırda da kontrolleri sıklaştırdı.

Sosyal medya hesapları aracılığıyla olay hakkında vatandaşları bilgilendiren yerel ve ulusal makamlar ise halka sokağa çıkmamaları yönünde uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.