Fransa'daki protestolarda 'sular durulmuyor': 481 kişiye gözaltı

Fransa'daki protestolarda 'sular durulmuyor': 481 kişiye gözaltı

Hükümet karşıtlarından oluşan Sarı Yeleklilerin bu hafta sonu için planlanan protestolarında, Fransa Başbakanı Édouard Philippe 481 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Fransa'nın başkenti Paris'te süren "Sarı Yelekliler" protestolarında polis, göstericilere biber gazı sıktı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un protesto edildiği gösterilerde eylemciler "Macron istifa" sloganları attı.

Fransa Başbakan Edouard Phillippe, Cumartesi günü Paris'te 481 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Gözaltına alınanlar arasında maske, çekiç, taş, beyzbol sopası ve sapan taşıyanların olduğu belirtildi. Televizyondan yayınlanan açıklamasında Phillippe, "Bugünün şiddet içermeyen bir gün olması ve hafta başında başlattığımız diyaloğun devam edebilmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.

Hafta sonunda ülke çapında 89 bin polis memuru görev yapıyor. Yaklaşık 8 bin polisin görevlendirildiği Paris'teki birçok dükkan, müze, metro istasyonu ve Eyfel Kulesi kapalı kalırken, bazı futbol karşılaşması ve konserler de iptal edildi.

Fransa'da geçen hafta sonunda düzenlenen eylemlerde 22 otomobil ateşe verilmişti. Gösterilerde tarihi Arc de Triomphe de l'Étoile (Zafer Takı) de zarar görmüştü.

Fransa'daki protestolar, 17 Kasım tarihinde hükümetin akaryakıt zammı planı nedeniyle başlamıştı. Başbakan Phillippe, geçen Salı günü hükümetin akaryakıt zammı planını en az altı aylığına askıya aldığını duyurmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.