Paris'te bugün hayat duracak: Sarı Yelekliler yeniden eylemde

Paris'te bugün hayat duracak: Sarı Yelekliler yeniden eylemde

Paris'te bugün Sarı Yeleklilerin protesto gösterilerinin hayatı tamamen durduracağı ifade ediliyor.

Fransa'da bugün Sarı Yeleklilerin yeniden sokaklara çıkması ve geniş kapsamlı protesto gösterileri düzenlemesi bekleniyor. Akaryakıt zammını protesto amacıyla Sarı Yeleklilerin başlattığı eylemler karşısında Fransa hükümeti güvenlik önlemlerini sıkılaştırdı.

Fransa Başbakanı Edouard Philippe haftasonu düzenlenecek eylemler sırasında ülke çapında 89 bin güvenlik görevlisinin mesai yapacağını söyledi. Philippe, başkent Paris'te güvenliği sağlamak için 8 bin kişilik bir ekibin görevlendirildiğini açıkladı. TF1 televizyonuna konuşan Philippe, "Amaçları protesto etmek değil yıkmak olan insanlarla karşı karşıyayız ve onlara hüküm sürme izni vermeyecek araçlara sahibiz" diye konuştu.

başbakan, protestolar öncesi Sarı Yeleklilerden bir heyetle de görüşme gerçekleştirdi. Protestocular, Macron'dan daha büyük adımlar beklendiğini belirtti.

Zırhlı araçlar devrede

Düzenlenecek eylemlerde 2005 yılında Paris'in banliyölerinde çıkan olaylardan sonra ilk kez zırhlı araçların kullanılacağı da güvenlik kaynaklarınca bildirildi. Philippe, jardarmaya ait 10 zırhlı aracın görevlendirileceğini söyledi.  

Güvenlik önlemleri çerçevesinde Paris'teki bazı turistik noktaların kapalı olacağı açıklandı. Louvre Müzesi, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, müzenin Cumartesi günü kapalı olacağını duyurdu. Yılda 8 milyondan fazla kişinin ziyaret ettiği müze yakınlarındaki Tuileries Bahçesi de kapalı tutulacak.

Eyfel Kulesi'nin de ziyarete kapalı olacağı bildirildi. Şehirde oynanacak bazı futbol müsabakaları da ertelendi. Aynı zamanda metro seferleri de iptal edilirken bazı yollar trafiğe kapatıldı.

Gösterilere karşı toplamda 89 bin polis görevlendirildi.

Geçtiğimiz Cumartesi düzenlenen eylemler sırasından yüzden fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Fransa'da haftalardır devam eden akaryakıt zammı karşıtı protestoları sonucunda Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un zammı geri çektiği bildirilmişti. Zamların 2019 yılı bütçesinde yer almayacağı açıklanmıştı.

17 Kasım'da başlayan eylemlerde dört kişi hayatını kaybetmiş, 200'den fazla kişi yaralanmıştı. Başkent Paris başta olmak üzere çok sayıda kentte düzenlenen eylemler milyonlarca euroluk maddi hasara neden olmuştu.

Kaynak: DW, Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.