Fransız bakan: Sarı Yelekliler gösterileri kontrolden çıkan bir canavar yarattı

Fransız bakan: Sarı Yelekliler gösterileri kontrolden çıkan bir canavar yarattı

Fransa İçişleri Bakanı, Sarı Yelekliler gösterileriyle ilgili olarak, "Olaylar kontrolden çıkan bir canavar yarattı." ifadelerini kullandı.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Sarı Yelekliler gösterileriyle ilgili olarak, "Olaylar kontrolden çıkan bir canavar yarattı." ifadelerini kullandı. Castaner, radikal unsurların eylemler sırasında şiddete başvurma ihtimalinin endişe yarattığını söyledi.

Olaylar için Fransa genelinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirten Fransız bakan, "Bu son haftalar, yuvasından kaçan bir canavar doğurdu." dedi.

Diğer yandan Bakan Castaner, geçen hafta Pazar günü yaşanan eylemlerde göstericilerin Zafer Takı'na saldırmasıyla ilgili, "Bu saldırganlar Castaner'in haydutları" diyen Fransız vekil Nicolas Dupont-Aigna hakkında dava açtığını duyurdu.

Castaner, 8 Aralık pazar günü Paris'te alınan güvenlik önlemlerine ilişkin detayları, şiddete başvurma eğilimi olan unsurların bunu kullanabileceği ihtimali nedeniyle açıklamama kararı aldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.