Fransa'da Sarı Yelekliler Notre Dame için toplanan yardıma öfkeli

Fransa'da Sarı Yelekliler Notre Dame için toplanan yardıma öfkeli

Sarı Yelekliler Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a uyarıda bulunmak için yeniden sokaklara indi.

23. cumartesi gününü dolduran Sarı Yelekliler, hükümet tarafından hazırlanan reformların Perşembe günü Macron tarafından açıklanmasından önce bir kez daha toplandı. Macron, Sarı Yelekliler isyanını dindirmek için asgari ücret artışı ve vergi indirimi gibi önlemlere ilave bir reform paketi açıklamayı planlarken Notre Dame Katedrali’nin yanması sonrası ulusa sesleniş konuşmasını erteledi.

Göstericilerin şiddete başvurması gündemde

Gazetelerde bugün yer alan haberlere göre, Paris polis şefi Didier Lamane eylemlerde şiddet olaylarının tekrar yaşanmasından endişe duyduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Christophe Castaner, düzenlediği basın toplantısında, ülke çapındaki gösterilerde 60 bin polisin görev yapacağını ifade ederek, Sarı Yeleklilerin özellikle Paris, Toulouse, Montpellier, Bordeaux kentlerindeki protestolarda şiddete başvurabileceğini söyledi.

Paris'te 4 protesto planlandı, ancak sadece ikisine yetkililer tarafından izin verildi. Paris polis şefi, bazı protestocuların Notre Dame Katedrali civarında toplanmayı planladığını ve buradaki herhangi bir gösterinin yasak olduğunu belirtti.

Öte yandan göstericilerin, Notre Dame'daki yangın sonrası toplanan maddi yardım konusunda da öfkeli olduğu ifade ediliyor.

Sarı Yelekliler, kendilerinin taleplerine hiçbir cevap verilmezken katedral için kısa bir süre içerisinde büyük miktarda para toplanmasına tepki gösteriyor.

Kaynak: Şarkul Evsat, Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.