Fransa'dan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne destek sözü

Fransa'dan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne destek sözü

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi lideri Neçirvan Barzani ile Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian arasında gerçekleşen görüşmede, Paris'in IKBY'ye 'destek sözü' verdiği belirtildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) lideri Neçirvan Barzani ve Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian arasında gerçekleşen görüşmede, IKBY ve Fransa arasındaki ilişkiler ele alındı.

Rudaw’ın haberine göre, Barzani’nin Fransız Bakan ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Fransa’nın IKBY’ye olan desteğinin unutulmayacağı, Le Drian’ın Fransa ve IKBY arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine vermiş olduğu katkıya vurgu yapıldığı ifade edildi. İkili arasında gerçekleşen görüşmede ayrıca, Paris'in IKBY'ye 'destek sözü' verdiği belirtildi.

Irak anayasasındaki IKBY haklarına değinen Barzani, Fransa’nın IŞİD'e karşı savaşta oynadığı önemli role vurgu yaparak, Fransız şirketlerin IKBY yatırım yapabileceğini bildirdi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.