Fransa'dan Suriye yorumu: Esed savaşı kazandı

Fransa'dan Suriye yorumu: Esed savaşı kazandı

France-Inter'e konuşan Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian Suriye ve 'İdlib operasyonu' hakkında açıklamalarda bulundu.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian, Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaş için "Esed savaşı kazandı. Bunu ifade etmemiz gerek. Ama barışı kazanmadı" dedi.

Radyo istasyonu France-Inter'e konuşan Le Drian, "Suriye'ye kalıcı barışın ancak uluslararası toplumun aracılık sağladığı bir siyasi süreçle elde edilebileceğini" öne sürdü.

Kısa süre içerisinde başlaması beklenen İdlib saldırısı hakkında da konuşan Fransa Dışişleri Bakanı, Esed rejimi güçlerini ve müttefiklerini bir kez daha kimyasal silah kullanımı konusunda uyardı, İdlib'de kimyasal silah kullanılması halinde Batılı güçlerin buna karşılık vereceğini ifade etti.

Fransa Dışişleri Bakanı bu ay New York'ta düzenlenecek olan Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda İdlib konusunu gündemde tutacaklarını ifade etti ve Rusya'nın yanı sıra Türkiye ve İran'la da diplomatik temas trafiğini sürdüreceklerini belirtti.

Tahran zirvesi Cuma günü

Cuma günü İran'ın başkenti Tahran'da Suriye'de siyasi çözüm için başlatılan Astana sürecinin üç ana temsilcisi görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilecek olan zirvenin ana gündem maddesinin İdlib olması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.