Fransa'nın Musul'daki sessiz rolü: 600 hava saldırısı, yüzlerce ölü

Fransa'nın Musul'daki sessiz rolü: 600 hava saldırısı, yüzlerce ölü

Fransa Ordusu Sözcüsü hava kuvvetlerinin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırıları ile ilgili rakamları açıkladı.

Fransa Ordusu Sözcüsü hava kuvvetlerinin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği hava saldırıları ile ilgili rakamları açıkladı

Musul'a yönelik 600 hava saldırısı

Fransız ordu sözcüsü dün düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz sene Ekim ayı ortasında başlayan Musul Operasyonu'nda şimdiye kadar gelinen süreçte kente yönelik 600 hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Toplamda 1307 hava saldırısı

Sözcü açıklamasının devamında, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun kurulduğu Eylül 2014 tarihinden bu yana Fransa Hava Kuvvetleri'nin Suriye ve Irak'ta 1307 hava saldırısı düzenlediğini kaydetti.


Devam eden Musul Operasyonu'nda kentte görüntülenmiş Fransa Özel Kuvvetler askerleri

Fransa Sadece havadan değil, karadan da vuruyor

Öte yandan, Fransa Ordusu'na bağlı topçu birlikleri Musul Operasyonu'na karadan da yoğun ateş desteği sağlamıştı. Musul Operasyonu, 9 ay önce ABD ve Fransız topçularının yoğun bombardımanı eşliğinde  başlamıştı.


Musul'da Irak güçlerine ateş desteği sağlayan Fransız topçuları

'Karadan müdahale yok'

Fransa, 2014 yılı Eylül ayında ABD'nin ardından Irak'taki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarına başlamıştı. Aynı dönemde, IŞİD ile mücadeleye Irak hükümetinin talebi üzerine hava desteği vererek katılacağını söyleyen eski Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, ''Bu çağrı üzerine IŞİD ile mücadeleye hava desteği verilmesini kararlaştırdım. Bundan öteye gitmeyeceğiz. Kara birlikleri olmayacak ve Irak'a karadan müdahale etmeyeceğiz'' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.