Fransız Bakan: Sarı Yelekliler'in arkasında dış güçler olabilir

Fransız Bakan: Sarı Yelekliler'in arkasında dış güçler olabilir

Fransız Bakan Marlene Schiappa son yılların en şiddetli protestosu haline gelen 'Sarı Yelekliler' eyleminin arkasında 'dış güçlerin' olabileceğini iddia etti.

Kadın-Erkek Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa, polisleri darp eden eski boks şampiyonu için başlatılan yardım kampanyasının arkasında olanların ortaya çıkarılmalı demesi tartışmalara sebep olmuştu.

Sarı Yelekliler'in tepkisi üzerine France-Inter radyosuna konuşan Schiappa, "Para verenlerin tek tek isimlerini istemedim, sadece şiddet eylemlerinin, vandalların kimler tarafından finanse edildiğini sordum? İtalyan yetkililerin tutumuna bakınca, acaba dış güçler mi destek sağlıyor sorusu bana anlamlı geldi" ifadelerini kullandı.

İtalyan hükümetinden Sarı Yelekliler'e destek

İtalya'da, hükümet ortağı iki siyasi partinin lideri, Sarı Yelekler hareketine destek açıklaması yapmıştı.

İçişleri Bakanı Salvini, "Halkına rağmen ülkeyi yöneten bir cumhurbaşkanına karşı vatandaşların gösterilerini destekliyorum ama hiçbir şeye yaramayan her türlü şiddeti kesinlikle tamamen ve kalıcı bir şekilde kınıyorum" görüşünü paylaştı.

Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio ise, Sarı Yeleklere hitaben "Sizinki, bizim 5 Yıldız Hareketini ve 4 Ekim 2009'dan itibaren milyonlarca İtalyanı canlandıran aynı ruh. Yeni bir Avrupa doğuyor. Sarı Yeleklilerin, hareketlerin, doğrudan demokrasinin Avrupa'sı" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.