Fransız Ekonomi Bakanı: Boykot çağrıları kabul edilemez

Fransız Ekonomi Bakanı: Boykot çağrıları kabul edilemez

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Türkiye ve Ortadoğu'da Fransız mallarına yapılan boykot çağrılarını kınıyarak zarar gören şirketlere destek sağlama sözü verdi.

Fransız meclisinde yaptığı konuşmada boykot uygulamalarının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Le Maire bunun ifade özgürlüğünü savunanlara karşı yapılıyor olmasının durumu daha vahim hale getirdiğini belirtti.

Le Maire "Fransa kimseye saldırmıyor, kimseyi hedef almıyor. Fransa sadece kendi değerlerini ve özgürlüklerini koruyor," sözlerini kullandı.

Le Maire bu süreçte kendilerine tam destek gösteren Avrupa Birliği, Avrupa Komisyonu ve tüm Avrupalı ülke liderlerine de teşekkür etti.

Fransa'da ifade özgürlüğü altında Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini savunan bir öğretmenin öldürülmesinin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron, dinlerin eleştirilmesi ve karikatürlerin yanlış olmadığını, karikatürlerin yayınlanmaya devam edileceğini savunmuştu.

Ardından Fransa'daki bazı devlet binalarına Charlie Hebdo'nun Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yansıtılmış, bu olay Müslüman ülkelerde geniş çaplı tepkilere neden olmuştu. 

Son olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Fransız mallarının satın alınmamasını söylemiş ve boykot ilanı yapmıştı.

Kaynak: Euronews, Mepa News

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.