"Türkiye, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için öldürülen öğretmen için başsağlığı mesajı yayınladı"

"Türkiye, Fransa'da Hz. Muhammed'e hakaret ettiği için öldürülen öğretmen için başsağlığı mesajı yayınladı"

Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Samuel Paty için ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayımladığı belirtildi.

Fransa kamu kanalı France Info, Elysee Sarayı'nın Türkiye ile ilgili açıklamasını yalanladı. Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'nin başı kesilerek öldüren öğretmen Samuel Paty ile ilgili başsağlığı mesajı yayımlamadığı iddia edilmişti.

Ancak Fransız haber ajansı AFP'ye dayandırılan haberde, Türk Dışişleri Bakanlığı'nın Samuel Paty için ölümünün ardından başsağlığı mesajı yayımladığı bilgisine yer verildi.

France Info ayrıca Türkiye Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın kişisel sosyal medya hesabından 17 Ekim tarihinde paylaştığı başsağlığı mesajını aktardı.

Tarih öğretmeni Samuel Paty, derste ifade özgürlüğü konusunu anlatırken öğrencilerine tartışmalı Hz Muhammed karikatürleri gösterdiği gerekçesiyle 16 Ekim 2020'de Çeçen uyruklu 18 yaşındaki bir saldırgan tarafından başı kesilerek öldürülmüştü. Cinayetin ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un karikatürleri savunan açıklamaları başta Türkiye olmak üzere birçok Müslüman ülkede tepkiyle karşılanmıştı.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macron'un akıl sağlığının yerinde olmadığına dair açıklamaları üzerine, Paris yazılı bir açıklama ile Ankara'ya sert tepki göstermişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.