Fransız mucit Franky Zapata Manş Denizi'ni uçan kaykayıyla geçti

Fransız mucit Franky Zapata Manş Denizi'ni uçan kaykayıyla geçti

25 Temmuz'da Dover Boğazı'nı geçmeye çalışırken dengesini kaybedip düşen Zapata, ikinci denemesinde Fransa ve İngiltere'yi ayıran Manş Denizi'ni geçti.

Fransız mucit Franky Zapata, ikinci denemesinde, kendi tasarladığı hoverboardla (uçan kaykay) Manş Denizi'ni geçmeyi başardı.

Beş küçük jet motoruyla çalışan platform üzerinde, sırt çantasında gazyağı taşıyan Zapata, Fransa'nın Sangatte bölgesinden bu sabah yerel saatle 07.17'de havalandı. Zapata'ya 3 helikopter gözlemci olarak eşlik etti.

20 dakikadan kısa bir sürede İngiltere'nin güneydoğu kıyılarına ulaşan mucit, Dover yakınlarındaki Saint Margaret Körfezi'ne inmeden kendisini izleyenlere el salladı.

İnişin ardından gazetecilere konuşan Zapata,'hoverbordun saatte 170 ila 180 kilometre hıza ulaştığını' ve 'son 5-6 km'de gerçekten çok keyif aldığını' söyledi.

Fransız mucidin icadı, bu yıl Paris’te gerçekleşen Bastil Günü kutlamalarında gösterilmiş ve küresel bir beğeni kazanmıştı. Fransız hükümeti Zapata’ya cihazı geliştirmesi için 1 milyon euro (yaklaşık 6,7 milyon TL) bağışta bulunmuştu.

Zapata ilk geçiş denemesini 25 Temmuzda yapmış ancak dengesini kaybetmiş ve başarısız olmuştu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.