Manş Denizi'ni yüzerek geçmeye çalışan Iraklı göçmen hayatını kaybetti

Manş Denizi'ni yüzerek geçmeye çalışan Iraklı göçmen hayatını kaybetti

Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçmeye çalışan Iraklı bir göçmen boğularak hayatını kaybetti.

Fransa ile İngiltere arasındaki Manş Denizi'ni yüzerek geçmeye çalışan Iraklı bir göçmen boğularak hayatını kaybetti. İngiltere'ye ulaşmaya çalışan Iraklının cansız bedeni Belçika kıyılarında bulundu.

Bruges şehrindeki savcı, 48 yaşındaki Iraklı göçmenin boş plastik şişelerden yapılmış eğreti bir can yeleği giydiğini ve içinde kimlik bilgilerini gösteren belgeler olan bir çantası olduğunu söyledi.

Flanders Valisi Carl Decaluwe "İlk kez bir göçmenin cansız bedenini buluyoruz" dedi.

Yetkililer Iraklı göçmenin Fransa'nın kuzeyindeki bir plajdan İngiltere'ye yüzerken boğulduğunu, dalgaların etkisiyle de Belçika kıyılarına ulaştığını düşünüyor.

Ocak ayından bu yana Manş Denizi'nde bin 400'e yakın sığınmacı İngiliz ya da Fransız sahil güvenlik güçleri tarafından kurtarıldı. Bu sayı 2018'de denizi geçip İngiltere'ye ulaşmaya çalışan göçmenlerin iki katı.

Avrupa kıtasında 900 bine yakın sığınmacının statüsüne ilişkin süreçler ya hala sürüyor ya da henüz hiçbir işlem yapılmadı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.