Fransız ordu güçleri Mali'de sivilleri vurdu

Fransız ordu güçleri Mali'de sivilleri vurdu

Mali'de Fransız askerlerinin açtığı ateş sonucu en az bir sivil öldü.

Mali'nin kuzey kesimindeki Gao bölgesinin 50 kilometre uzağında meydana gelen olayda Fransız askerlerinin hareket halindeki bir otobüse ateş açtığı bildirildi.

Fransız ordu kaynakları tarafından yapılan açıklamada, "otobüse yavaşlaması yönünde uyarıda bulunulduğu ve uyarı ateşi açıldığı" öne sürülse de otobüsün şöförü uyarı ateşi ifadelerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, dün Fransız ordu güçlerinin sivil bir otobüse açtığı ateş sonucu biri ağır olmak üzere üç sivil yaralandı. 

Yaralı siviller olay yerinden helikopterle tahliye edilip tedavi altına alınırken, yaralılardan durumu ağır olan biri kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mali'de 18 Ağustos'ta gerçekleşen darbe girişimi sonrası ülke darbeci güçlerin yönetimi altında.

Fransa'nın 2013 yılındaki askeri müdahalesi ve binlerce ordu mensubunu bu ülkede konuşlandırması, Mali'deki çatışma ortamının daha geniş bir bölge üzerine yayılmasına neden oldu. 

El Kaide'nin Batı Afrika'daki yapılanması olan 'Nusret el İslam vel Muslimin Cemaati'nin Mali'de etkin bir şekilde varlık gösterdiği biliniyor. 

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.