Mali'de 'darbe girişimi' iddiası

Mali'de 'darbe girişimi' iddiası

Mali'de bazı bakanlarla yüksek rütbeli askerlerin alıkonulduğu öne sürüldü.

Mali'nin başkenti Bamako yakınlarında bir garnizondan silah sesleri duyulduğu ve bazı bakanlar ile yüksek rütbeli askerlerin alıkonulduğu öne sürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, başkent Bamako yakınlarındaki Kati garnizonunda sabah saatlerinden beri hareketlilik gözleniyor.

Garnizondan silah sesleri duyulduğu ve yüksek rütbeli askerlerin alıkonulduğu iddia edildi. Bunun yanı sıra, bazı bakanların da alıkonulduğu bilgisi paylaşılıyor.

Associated Press haber ajansına konuşan yetkililerse an itibarıyla  kalkışmanın arkasında kimin olduğuna dair kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirtirken başkentteki bazı hükümet çalışanlarının ofislerini boşaltmaya başladığı haberleri geliyor.

Yerel kaynaklar, ekonomi bakanı dahil çok sayıda üst düzey politikacı ve yetkililerin tutuklandığını ve darbenin arkasında Albay Sadio Camara'nın olabileceğini aktardı.

Mali’deki darbe iddiaları 2 aydır devam eden ve Cumhurbaşkanı Keita’nın istifasını isteyen sokak gösterilerinin ardından geldi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.