Fransız ordusunda Neo-Nazi askerlerin sayısı artıyor

Fransız ordusunda Neo-Nazi askerlerin sayısı artıyor

Fransa'da haber sitesi Mediapart ordu içinde Neo-Nazi taraftarı askerlerin sayısının hızla arttığını ortaya koydu.

Fransa'da haber sitesi Mediapart ordu içinde Neo-Nazi taraftarı askerlerin sayısının hızla arttığını ortaya koydu. İnternet sitesinin yaptığı araştırma sonucunda orduda farklı rütbelerdeki 50 askerin daha Neo-Nazi olduğu gözler önüne serildi.

Askerlerin özellikle sosyal medya platformlarından yayınladığı video ve paylaşımları araştıran site askeri üniforması ile Hitler selamı veren, ırkçı söylemlerde bulunan, Nazi Almanyası'nın bayrakları önünde poz veren ve simgelerini vücutlarına yazdıran Fransız askerlerini gözler önüne serdi.

Bu kişilerin açıkça yaptığı "ırkçı" paylaşımlara rağmen ordudan neden atılmadığını sorgulayan site geçen sene temmuz ayında da ordu içindeki onlarca Neo-Nazi'yi ifşa etmişti.

Savunma Bakanlığı konuyu çok "ciddiye" aldıklarını açıklamış ve gereken cezaların verileceğini kaydetmişti. Gerçekten de bu olayın ardından "SS" dövmesi bulunan bir subay ordudan ihraç edilmişti. Fakat haber sitesi ordunun ihraç konusunda "seçici" davrandığını ve videolarda "Hitler selamı" verirken ve arkadaşlarını da böyle yapmaya zorlarken görülen bazı subayların görevlerine devam ettiğini tespit etti.

Yeni bulgularla birlikte Mediapart toplamda 14 alayda bu tür bakış açısına sahip askerlerin olduğunu göstermiş oldu.

Yeni 50 vakanın birbirleri ile bağlantı içinde olduğunun da altını çizen site, bu kişilerin sosyal medya yoluyla birbirleri ile haberleştiklerini ya da aynı fotoğraf karelerinde poz veren arkadaşlar olduğunu gösterdi.

Kaynak: Euronews

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.