Fransız savaş uçakları Orta Afrika Cumhuriyeti semalarında

Fransız savaş uçakları Orta Afrika Cumhuriyeti semalarında

Fransa'ya ait savaş uçakları, Rusya'nın her geçen gün etkinliğini artırdığı Orta Afrika Cumhuriyeti semalarında uçuş yaptı.

Fransa'ya ait savaş uçakları, Rusya'nın her geçen gün etkinliğini artırdığı Orta Afrika Cumhuriyeti (OAC) semalarında uçuş yaptı.

Son zamanlarda gerilim arttığı ülkede gerçekleştirilen seçimler sonrasında tansiyon yükselmiş, Rusya resmi olarak ülkeye asker göndermişti.

Merkezi hükümetle silahlı gruplar arasında çatışmalar, başkent Bangui'nin 440 kilometre kuzeybatısında bulunan Bouar ve 300 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Grimari'de yoğunlaşmış durumdaydı.

Reuters'ın haberine göre, çatışmaların üzerine Fransız savaş uçakları caydırıcı amaçlarla bölgede uçuş gerçekleştirdi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ofisinden yapılan açıklamada, uçuşların Cumhurbaşkanı Faustin Archange Touadera'nın talebi ve OAC'deki Birleşmiş Milletler barış gücünün izniyle gerçekleştirildiği belirtildi.

Fransız savaş uçakları, 27 Aralık'ta gerçekleştirilen seçimlerden birkaç gün önce de bölgede uçuş yapmıştı.

OAC hükümeti olaya dair yorum yapmadı.

Ülkede gerçekleştirilen cumhurbaşkanlığı seçimlerini Rusya'nın destek olduğu aday Faustin Archange Touadera kazanmıştı.

Büyük bir kısmının halen farklı silahlı gruplarca kontrol edildiği OAC'nin Rus etki merkezi haline gelmesi endişelere yol açıyordu. Rusya'nın buradaki varlığını, Kuzey ve Batı Afrika'ya bir sıçrama tahtası olarak kullanabileceği ifade ediliyordu.

Fransa'nın uçuşları, bölgede Fransız etkisinin de artacağı yorumlarına yol açtı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.