G7 Hamas'ı kınadı, İsrail'i es geçti

G7 Hamas'ı kınadı, İsrail'i es geçti

G7 Dışişleri Bakanları Filistin'deki çatışmalara ilişkin açıklama yaptı.

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, Tokyo'daki yoğun toplantıların ardından yaptıkları ortak açıklamada Hamas'ı kınadı, İsrail'in "meşru müdafaa hakkını" destekledi ve Gazze Şeridi'ndeki Filistinli sivillere yardımın hızlandırılması için "insani duraklamalar" çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada ülkeler, Hamas'ın saldırılarına yönelik eleştiri ile Gazze'de yiyecek, su, tıbbi bakım ve barınma ihtiyacı olan sivillere yardım etmek için "acil eylem" yönündeki baskıyı dengelemeye çalıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, Japonya ve İtalya'nın dışişleri bakanları, "acil olarak ihtiyaç duyulan yardımı, sivillerin hareket edebilmesi ve rehinelerin serbest bırakılmasını kolaylaştırmak için insani duraklamaları desteklediklerini" vurguladı.

Bakanlar ayrıca, "Filistinlilere karşı Yahudi yerleşimcilerin uyguladığı şiddetin artmasının kabul edilemez olduğunu, Batı Şeria'da güvenliği baltaladığını ve kalıcı barış umutlarını tehdit ettiğini." söyledi.

Kaynak: Euronews

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum