Gabon'da askeri darbe girişimi

Gabon'da askeri darbe girişimi

Gabon'da bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu ifade ediliyor.

Gabon'da bir grup askerin darbe girişiminde bulunduğu ifade ediliyor.

Bölgeden aktarılan bilgilere göre ordu içerisinden bir grup asker ulusal radyo binasını ele geçirerek bir darbe bildirisi okudu.

Gabon Cumhuriyet Muhafızları Komutan Yardımcısı Teğmen Kelly Ondo Obiang tarafından okunan bildiride, Gabon Devlet Başkanı Ali Bongo'nun "ulusa sesleniş" konuşmasının içeriğinden duyulan rahatsızlık dile getirildi. Teğmen Obiang hükümetin yerine bir 'Ulusal Restorasyon Konseyi' teşkil edileceğini söyleyerek, kendilerine bağlı askerlere ve sivillere, silahlanarak askeri üsleri, havaalanlarını, taşıma araçlarını ve kontrol noktalarını ele geçirme çağrısı yaptı.

Yerel kaynaklar darbeyi Cumhuriyet Muhafızları'nın gerçekleştirdiğini belirterek, ordunun geri kalanının darbeye ilişkin tutumunun bilinmediğini aktardı.

Başkent Libreville'de silah seslerinin duyulduğu ifade edildi.

2009 yılının Ekim ayından bu yana ülkeyi yöneten Ali Bongo geçtiğimiz aylarda Suudi Arabistan'da rahatsızlanmıştı. Bongo Fas'ta tedavi görüyordu.

Birkaç gün önce ABD Başkanı Donald Trump, 'Kongo Demokratik Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ndeki görevlilerini korumak üzere' Gabon’un başkenti Libreville’e 80 asker göndermişti.

"Darbe girişimi engellendi"

Şarkul Evsat'ın haberine göre, Gabon'da sabah saatlerinde darbe girişiminde bulunan askerlerin yakalanarak tutuklandığı bildirildi.

Gabon Hükümet Sözcüsü ve İletişim Bakanı Guy-Bertran Mapangou, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Ulusal Radyo'yu işgal ederek bildiri okuyan askerlerin Gabon Ulusal Jandarma Müdahale Birimi (GIGN) tarafından yakalandığını belirtti.

Durumun kontrol altına alındığını ifade eden Mapangou, birkaç saat içinde her şeyin eskisi gibi olacağını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.