Gabon'da darbe girişiminde bulunan askerler gözaltına alındı

Gabon'da darbe girişiminde bulunan askerler gözaltına alındı

Gabon'da darbe girişiminde bulunan askerlerin yedisinin gözaltına alındığı, ikisinin ise öldürüldüğü bildirildi.

Orta Afrika ülkesi Gabon’da dün sabah saatlerinde bir grup asker tarafından yapılan darbe girişimin engellendiği, aralarında grubun liderinin de bulunduğu yedi kişinin gözaltına alındığı ve iki kişinin de öldürüldüğü bildirildi.

Gabon Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada "durumun kontrol altında olduğu" belirtilirken, darbe girişiminde bulunan askerlerin liderinin de bulunduğu yedi kişilik ekibin gözaltına alındığı ve ekipten iki kişinin öldürüldüğü ifade edildi. Açıklamada aynı zamanda grubun sabah saatlerinde açıklama yaptığı ve o zamandan bu yana darbe girişimi yapanlar tarafından rehin tutulan devlet radyosundaki gazeteci ve teknisyenlerin de kurtarıldığı belirtildi.

Açıklama yapan bir hükümet sözcüsü Libreville’de gerçekleşen darbe girişimi sonrasında kente güvenlik güçleri konuşlandırıldığını ve bu güçlerin önümüzdeki günlerde başkentte kalmaya devam edeceklerini aktardı.

Darbe girişimi nedeniyle başkentteki iş yerlerinin çoğu kapalı kalırken, devlet radyosu yakınlarında bir grup gösterici bir arabayı ateşe verdi. Polis grubu göz yaşartıcı gaz kullanarak dağıttı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.